Kalendář akcí

srpen

4 - 17 Tábor

Facebook


Aktuality

Už zase se o nás píše :-)...

Babí léto bylo v duchu rytířských her a klání (Listy Prachaticka) Žíchovec - Na sobotní akci Babí léto v Žíchovci, pořádanou místním dětským domovem, přijalo pozvání třicet pět dětí. "Pozvánku jsme rozeslali do všech dětských domovů v jihočeském regionu," upřesnila včera ředitelka Irena Danková.
Pro děti bylo připravené odpoledne plné klání a utkání, které se neslo v duchu středověkých turnajů. Nechybělo ani tradiční dobové oblečení podtrhující atmosféru časů rytířské cti a slávy.
Své síly poměřilo celkem šedesát dětí rozdělených do sedmi družstev. Bojovalo se celkem v jedenácti různých disciplínách, s názvy například Padací most, Popletená čarodějka, Zmatená víla, Vzácný pták a další. "Odměna nebyla pouze v podobě sladkostí, ale i o mnoha dalších drobností věnovaných sponzory," popsal Petr Hoffmann, jeden z hlavních organizátorů celého soutěžního dne. "Letos jsme rozloučení s babím létem pořádali poprvé, ale do budoucna bychom z toho chtěli udělat tradici," informovala na závěr ředitelka.
Miroslava Brabcová