Mezi dvěma světy

Pragua, Terra Prima – Chystá se velká kolonizační výprava na bývalé državy Impéria na planetě Trifolín. Ujme se vedení nejmilostivější adalbertus imperátor?

 

Je tomu již téměř 70 let od posledního kontaktu s Trifolínem, jedinou objevenou planetou, na níž byl nalezen život, ba i zárodek civilizace. Vzhledem k tehdejší situaci na Teřře Primě a dalších planetách jsme s touto vzdálenou planetou ztratili veškerý kontakt. Odborníci se nejsou schopni shodnout, zda tam stále ještě existuje lidská kolonie. „Kolonizace byla perfektně připravena a první zprávy vypadaly nadějně,“ říká doktor Davidos ze stolice terramorface Univerzity Asimovona. „Věřím, že kolonie funguje a rozrůstá se.“ Vyskytují se však i opačné názory. Inženýr Gregor z klubu Sofokles tvrdí, že bez spojení s mateřskou planetou a bez zásobování musela dávno zaniknout. „Buď již kolonisté a jejich potomci nežijí, nebo se asimilovali,“ říká Gregor.

 

 

Až nyní se náš milovaný císař imperátor rozhodl, že nastal čas znovu navázat kontakt s místním druhem Dwifilů. “Nyní, když přešel čas Temna a došlo k slavnému založení a následné konsolidaci Impéria, nastal čas, abychom kontaktovali trifolínské kolonie a také jim poskytli ochranu našeho nejmilostivějšího adalberta imperátora,” uvedl Palác. Podle našich informací se již konstruují speciální kolonizační lodě, které dovedou pojmout enormní množství pasažérů. Také se spouští kampaň, mající za cíl najít dobrovolníky, kteří navážou na předchozí kolonizační snahy.

Okamžitě se začalo spekulovat, kdo tuto výpravu povede. Z obvykle dobře informovaných zdrojů jsme zaslechli i spekulace, že císař imperátor má na tomto projektu takový zájem, že se dokonce sám postaví do čela výpravy. Střízlivější hlasy tvrdí, že guvernérem Trifolínu bude patrně jmenován některý šlechtic z Rady třiadvaceti, zatím ale neprosákla žádná informace, kdo by to mohl být.

Situaci bedlivě sledujeme a brzy vám dodáme podrobnější informace.

 

autor: Vermis

zdroj: Nuncius die