Mezi dvěma světy

Všemi očekávaná výprava na záhadnou planetu se kvapem blíží. Přesto se až do teď dařilo úspěšně tajit, kdo stane v jejím čele. Pouze bláhovci se mohli domnívat, že výpravu povede osobně adalbertus imperátor. Dobře informované zdroje tvrdily, že jeho zájem na seznámení se s dalším inteligentním druhem je značný. Již nyní víme, komu svěří tento důležitý úkol. Sama princezna Elpis se bude účastnit této expedice!

Dnešní tisková zpráva paláce nám poskytla podrobnosti o trifolínské expedici. Vůdcem této expedice a současně guvernérem nové kolonie byl jmenován hrabě Polemarchos, hrdina z bitvy o Ganymed. Ten se dnes v pozdních večerních hodinách nalodí společně s prvním výsadkem a vyrazí směrem k Trifolínu. Jeho úkolem bude navázat kontakt s původní terranskou kolonií a připravit půdu pro nové kolonisty, kteří dorazí na Trifolín krátce po něm.

Již za několik dní je naplánován i odlet zbytku expedice. Ta se bude skládat z dalších deseti lodí. Devět z nich obsadí speciálně vybrané skupiny nových kolonistů.

Desátá loď, vlajková loď celé expedice, poveze princeznu Elpis!

Ta byla podle paláce pověřena vedením diplomatického sboru kolonie. Jejím úkolem tedy bude navázat kontakt s místními dwifily a domluvit s nimi oboustranně výhodnou spolupráci.

Již nyní se spekuluje, zda adalbertus imperátor nevěří svému nejbližšímu pobočníkovi, že posílá svou dceru, aby na něj dohlížela. Většina komentátorů se shoduje na tom, že ve skutečnosti jde pouze o to, aby sama princezna získala praktické zkušenosti a v případě nouze se naopak může obrátit na důvěryhodného služebníka jeho milosti adalberta imperátora.

Oběma těmto vůdcům výpravy jakož i všem ostatním kolonistům přejeme mnoho zdaru na jejich výpravě a vás, milí čtenáři, bude náš zpravodaj informovat tak, jak mu to místní podmínky dovolí.

 

Autor: redakce

Zdroj: Nuncius die